Weginspecteur Rijkswaterstaat

Een van de leukste opdrachten tijdens de basisopleiding aan de Fotovakschool was om een serie te maken over een vrij te kiezen onderwerp. De enige verplichting was wel dat er mensen op de serie moesten staan. Gedurende enkele weken heb ik een drietal series gemaakt, waarvan onderstaande specifiek gaat over het werk van weginspecteurs bij Rijkswaterstaat. Op 16 oktober mocht ik mee tijdens de ochtenddienst van Martin Boelens en heb ik onderstaande serie gemaakt.
Deze foto’s zijn toegevoegd aan de Beeldbank van Rijkswaterstaat en van daar onder bronvermelding https://beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat / Jeroen Mies te downloaden en te gebruiken.

Rijkswaterstaat is het uitvoerende agentschap van het ministerie van Infrastructuur en Milieu in Nederland, tot 2010 Verkeer en Waterstaat geheten. Het werd opgericht in 1798 als Bureau voor den Waterstaat en vanaf 1848 opereert het onder de naam Rijkswaterstaat. De organisatie beheert en ontwikkelt in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu de nationale netwerken van hoofdwegen, hoofdvaarwegen en hoofdwatersystemen.

Rijkswaterstaat heeft als hoofdtaken om te werken aan de vlotte en veilige doorstroming van het verkeer (“droge waterstaat”), het onderhoud en de verbetering van het systeem van vaarwegen (“natte waterstaat”) en de bescherming tegen overstromingen.

15

Afbeeldingen