De Eendracht

Afgelopen zaterdag had ik het genoegen om een dag mee te mogen varen met Nederlands grootste gaffeltopzeilschoener, ook wel driemastschoener genoemd. Het schip is bijna 60 meter lang, 13 meter breed en steekt 5 meter diep. De Eendracht valt in de A-klasse schepen. Ook wel Tall Ships genoemd; de grootste zeilschepen van de wereld.
Ondanks de beperkte wind hebben we een heel mooi stuk gezeild voor de Nederlandse kust tussen Kijkduin en Katwijk aan Zee.

Meer informatie over de Eendracht is te vinden op haar website.

De Eendracht is Nederlands grootste gaffeltopzeilschoener, ook wel driemastschoener genoemd. Het schip is bijna 60 meter lang, 13 meter breed en steekt 5 meter diep. De Eendracht valt in de A-klasse schepen. Ook wel Tall Ships genoemd; de grootste zeilschepen van de wereld. De Eendracht is gebouwd om met onervaren (jonge) mensen de zee op te gaan. Vandaar dat veiligheid voorop staat. Zo hoeft er bijvoorbeeld niet in de masten geklommen te worden. Alle zeilhandelingen vinden plaats vanaf het dek. Hierdoor kan iedereen mee, en ook leren zeilen.

14

Afbeeldingen

© Copyright - Jeroen Mies Fotografie