Zoals sommigen wel weten, komen Connie en ik tegenwoordig regelmatig in Amsterdam. Bij een recent bezoek aan Amsterdam liepen we nog even door het Vondelpark en kwamen daar een boom tegen die ondersteund wordt door een stevige hand.

jeroenmies_fotografie-8125

De boom, die deze kunstige ondersteuning heeft gekregen, is een robinia pseudoacacia. Na de jaarlijkse inspectie* van bomen in het Vondelpark hebben 2 oudjes het advies voor ondersteuning gekregen en daar is een creatieve oplossing voor gevonden. Anton Klijnsmit, een kettingzaagkunstenaar, heeft voor Vondelparkbeheer 2 beelden gezaagd, waaronder deze stevige hand.
* Meestal VTA genoemd, Visual Tree Assessment in goed Engels of gewoon visuele boominspectie of taxatie.

Ik kon het niet laten om zelf ook wat andere weergaven van de werkelijkheid te maken. Het resultaat is hieronder te bekijken.

jeroenmies_fotografie-

1 antwoord
  1. Marian Bloemink
    Marian Bloemink zegt:

    Mooi! Zag deze boom met ondersteunende hand aan het begin van het filmpje “Alzheimer Socks” en vroeg mij af waar deze boom staat. Vond in dit bericht het antwoord.

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord