Voor Connie’s boekenblog wilde ik een aparte Kerstwens maken en voor de geïnteresseerden hier een korte omschrijving hoe je dit zelf kunt nadoen. Allereerst begin je met een aantal foto’s waarin je je model een wit vel (foto-) papier laat vasthouden.

jeroenmies_fotografie_kerstwens-1
jeroenmies_fotografie_kerstwens-2
jeroenmies_fotografie_kerstwens-3
jeroenmies_fotografie_kerstwens-4

In dit geval had ik alleen staande foto’s genomen, maar had ik achteraf ook een liggende foto nodig. Daarom heb ik de tweede foto even wat anders uitgesneden hebben. Met Photoshop is dat snel gefikst en een nieuwe versie van de 2e foto komt beschikbaar:
jeroenmies_fotografie_kerstwens-2aDe laatste stap vereist wat meer Photoshop trucs. Kopieer de 2e foto als een laag in de 1e foto en verklein en verdraai de foto net zo lang tot deze netjes past in het witte vel die het model vasthoudt. Hou rekening met een kleine witte rand, zodat de grenzen mooi duidelijk zichtbaar zijn. Het geeft niet wanneer de vingers die het witte vel vasthouden worden bedekt. Dit los je in de volgende stap op, door de overstekende vingers vanuit de onderlaag te selecteren en als nieuwe laag over de toegevoegde 2e foto te kopiëren.
Hierna is het principe natuurlijk wel duidelijk. Kopieer de 3e foto weer als laag over de samengestelde compositie, draai en roteer deze weer tot hij in het 2e witte vlak past en corrigeer weer de vingers die over de foto moeten passen. Je kunt dit eindeloos herhalen, maar met vier vond ik het in dit geval wel ruim voldoende. Nog even een tekst over de foto plaatsen en de Kerstwens is gereed.
jeroenmies_fotografie_Kerstwens

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord