Ongeveer 3 maanden geleden begon het tweede jaar van de opleiding tot vakfotograaf en mochten we een geheel vrije opdracht bedenken. Iedereen moest op zoek naar een idee en een opdrachtgever die geïnteresseerd zou zijn in het eindresultaat.

Eigenlijk was het concept voor mijn idee op de eerste lesavond al geboren. Een jaar of 2 geleden ontmoetten Connie en ik Liesbeth Korsman die, onder de naam Pepper Kay, een science fiction serie is gaan schrijven over een privé detective. Haar serie verhalen over Kit Guardner speelt zich af in de nabije toekomst. Nu ben ik vrij trouw aan mijn scifi auteurs en begin ik niet zo snel aan een nieuwe serie maar ik besloot toch om deel 1 te kopen en ik was meteen enthousiast over het verhaal en de hoofdrolspeelster Kit Guardner.

Inmiddels staan de eerste drie delen (de 4e genaamd Doodvonnis wordt later dit jaar verwacht) in onze boekenkast en kom ik Liesbeth op bijna elke Fantasybeurs tegen. Op haar Facebook pagina toonde ze begin dit jaar een nieuwe (mooiere) cover voor één van de boeken uit de serie. En dat bericht schoot me op de eerste lesavond meteen door mijn hoofd. Waarom maak ik niet een nieuwe serie boekcovers voor Kit Guardner?

Zo gezegd zo gedaan. Mijn eerste stap was om een plan van aanpak te schrijven en als tweede heb ik gevraagd of Liesbeth wilde meewerken aan het idee. Laat het aan alle lezers duidelijk zijn dat er GEEN nieuwe covers voor de boekenserie komen, maar ik heb uiteindelijk wel 5 covers gemaakt die geïnspireerd zijn op de serie over Kit Guardner. Liesbeth heeft me vervolgens een heleboel verteld over de boeken, de totstandkoming van haar covers en over haar beeld van Kit Guardner. Deze informatie heb ik onder meer gebruikt op mijn zoektocht naar ‘mijn’ Kit Guardner die natuurlijk duidelijk op de covers moest komen te staan. Gelukkig vond ik Bonny bereid om mee te werken en zij heeft met veel tijd en inzet meegewerkt aan de foto’s op verschillende locaties.

Voor het bedenken van de covers ben ik natuurlijk alle drie de boeken opnieuw gaan lezen en zo kwam ik uiteindelijk tot een aantal concepten die ik ben gaan uitwerken. Vervolgens is het de kunst om geschikte locaties te vinden en daar op de juiste tijdstippen te gaan fotograferen met Bonny. Ook dat ging gelukkig erg voorspoedig en het meeste werk heeft uiteindelijk toch ook plaatsgevonden achter de PC en met heel veel geduld is bovenaan deze pagina het resultaat te zien van deze opdracht.

Wie meer wil weten over Kit Guardner of geïnteresseerd is geraakt in de boeken, op deze plek vind je alles over Pepper Kay, Kit Guardner en de boekenserie. Wat mij betreft een aanrader.

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie